Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

"Γιατί μας φορτώνονται οι Πακιστανοί;"

του Νικόλαου Γρυσπολάκη


Πριν λίγες ημέρες ρώτησα τους φίλους εδώ εάν πιστεύουν πως γίνεται πόλεμος στο Πακιστάν, κι αν όντως το πιστεύουν, ποιες είναι οι αντιμαχόμενες πλευρές. Τέλος, ρωτούσα εάν οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Πακιστάν. Εφόσον ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η αστική τάξη του Πακιστάν, αλλά ούτε καν τα περισσότερα εναλλακτικά ΜΜΕ νοιάζονται για το τι συμβαίνει "στην άλλη άκρη του κόσμου" ήταν φυσιολογικό ο περισσότερος κόσμος να μην γνωρίζει καθόλου το τι συμβαινει εκεί.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Βορράς-Ανατολή-Δύση-Νότος

Τρομερή αυτή η χρονιά με καταστροφικές απώλειες στον καλλιτεχνικό κόσμο. Νιώθουμε σα να'ναι κάθε μέρα κηδεία. Ελπίζουμε να σταματήσει εδώ για φέτος, δε μας μείναν και πολλοί.

Εν πάση περιπτώσει, αποφασίσαμε να μοιράσουμε ένα απ' τα σημαντικότερα άλμπουμ του καλλιτέχνη γνωστού με το όνομα Πρινς, ενός ιδιοφυή μουσικού, που σε αυτόν το δίσκο ξετυλίγει όλο του το ταλέντο και ως συνθέτης και ως κιθαρίστας. Μια αριστουργηματική μίξη τζαζ-ροκ και προγκρέσιβ ήχων. Ελπίζουμε να το απολαύσετε με μια γερή τζούρα αλκοόλ, έτσι, για το καλό κατευόδιο.

 https://mega.nz/#!wxYCFKab!0IzTutddko3NTcn-ya220TNxG7VT4wGScvox3gwlpQQ


Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Προσεγγίσεις της φιλοσοφικής σκέψης. Μια συνέντευξη του Φώτη Τερζάκη.

Από τη διαδικτυακή εκπομπή «Εναλλακτικός Λόγος» με τον Άρη Λαμπρόπουλο και την Ευγενία Στρατηγάκη στο e-roi.gr με θέμα την φιλοσοφία. Μια περιήγηση στο χώρο της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα. Η εμφάνιση των φιλοσοφικών ρευμάτων και θεωριών και η σύνδεσή τους με τις κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές, αναλύονται με τη βοήθεια του καλεσμένου της εκπομπής Φώτη Τερζάκη.



Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΦΥΛΑΚΕΣ

του Φώτη Τερζάκη

Αυτό που μένει από το Άουσβιτς ήταν ο τίτλος ενός παλαιότερου βιβλίου τού Giorgio Agamben – το ξαναθυμήθηκα βλέποντας την πρόσφατη ελληνική του έκδοση…1 Τί είναι λοιπόν αυτό που μένει από το Άουσβιτς, το αληθινό στίγμα της σύγχρονης Ευρώπης; Είναι, σκέφτομαι, οι δεκάδες χιλιάδες (ξέρει κανείς πόσες ακριβώς;) ξεριζωμένων προσφύγων που κρατιούνται αυτή τη στιγμή αιχμάλωτοι στην ελληνική επικράτεια –στον μη τόπο που έμβλημα έχει την φοβερή αρχή: χωρίς ιθαγένεια = λιγότερο άνθρωπος–

Δείτε ακόμα