Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Τα έργα και οι ημέρες του μακελάρη της Νορβηγίας ο οποίος επί μία ώρα πυροβολούσε ακούραστα νεαρά παιδιά με σφαίρες ντουμ ντουμ, σόκαραν την ανθρωπότητα. Έκπληκτοι διαβάσαμε στο μανιφέστο του ιδέες που είχαμε ξανακούσει πολλές φορές διατυπωμένες από ομοϊδεάτες του σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπως και στη δική μας. Ιδέες όπως φυλετική ανωτερότητα, πατριωτικό καθήκον, καθαρισμός από αλλόφυλα μιάσματα, πολιτιστική καθαρότητα, στοχοποίηση των ξένων για τα καθημερινά προβλήματα μας.

Να παρατηρήσουμε προσεκτικά δύο πράγματα:
Τα άθλια και ψυχοπαθολογικά υποκείμενα της ιδεολογίας του Μπρέιβικ, όπως και ο ίδιος άλλωστε, δε στρέφονται μόνο ενάντια στον “ξένο” αλλά και σε όσους θεωρούνται υπεύθυνοι για την φιλοξενία του, ή με οποιονδήποτε τρόπο την αποδέχονται. Ο Μπρέιβικ δεν πυροβόλησε Ισλαμιστές αλλά την νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, σαν να ήταν αυτή υπεύθυνη για την κυβερνητική πολιτική. Και αυτός όπως και οι αντίστοιχοι παρανοϊκοί συνοδοιπόροι του στη χώρα μας, βρίσκονται σε πόλεμο και κατά τα λεγόμενα τους, όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους.

Οργανώσεις αυτού του είδους δρουν διαχρονικά με την ανοχή του κράτους και τη συνεργασία της αστυνομίας. Γιατί αυτό; Γιατί τρέφουν και συντηρούν τον φόβο προς τους άλλους. Γιατί ο φόβος κρατάει τον άνθρωπο δέσμιο και ακίνητο. Είναι το καλύτερο εργαλείο στα χέρια τους για να μας κρατούν υποταγμένους και να κατευθύνουν την οργή μας όπου τους βολεύει ώστε να πραγματοποιούν τα σχέδια τους.

Στα δικά μας τώρα.
Στις 26-07 στην τελετή μνήμης για την μάχη των Δερβενακίων, οι τοπικοί άρχοντες, αντιπεριφεριάρχης, δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων, όλοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ενός δημοκρατικού συστήματος, άνθρωποι που ψηφίστηκαν από χιλιάδες δημοκράτες πολίτες, δέχονται την επίσημη παρουσία της Χρυσής Αυγής και την κατάθεση στεφάνου των μελών της στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Συνυπάρχουν δηλαδή, επικυρώνοντας και επικροτώντας με την παρουσία τους την δράση της φασιστικής οργάνωσης που χαιρετά ναζιστικά, δηλώνει ανοιχτά πως η δημοκρατία δεν είναι άμεση προτεραιότητα της, τρομοκρατεί και μαχαιρώνει εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια αθώους ανθρώπους, δρα προβοκατόρικα σε όλες τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης με την ανοχή και τη συνεργασία της αστυνομίας, έχοντας διεισδύσει σε αυτήν, όπως διαπιστώσαμε όταν μέλος της ομάδας ΔΕΛΤΑ δήλωσε στο διαδίκτυο πως το καλύτερο φάρμακο για έναν αντιεξουσιαστή είναι μία σφαίρα 9 χιλιοστών.

Οι ναζιστές δεν επιτρέπεται να καπηλεύονται την έννοια του πατριώτη. Οι πατριώτες Έλληνες πολέμησαν και θα πολεμούν πάντα ενάντια σε όλους τους εκφραστές του απολυταρχισμού που θέλησαν να τους κάνουν σκλάβους, από την εποχή του Λεωνίδα, ως τον Κολοκοτρώνη και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσοι χαιρετούν ναζιστικά είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από πατριώτες.
Στις μέρες που θα έρθουν σύντομα και θα είναι δύσκολες, είναι πολύ βολικό για τους αποστόλους του μνημονίου να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο και να μας πείσουν μέσω εργαλείων τύπου Χρυσής Αυγής, οτι υπεύθυνοι για την φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωσή μας είναι οι μετανάστες. Θα προσπαθήσουν να κατευθύνουν την δικαιολογημένη οργή μας σε λάθος δρόμο.
Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως το δικαίωμα στην τροφή, την στέγη και την ασφάλεια, είναι πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο για κάθε ανρώπινο ον σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Απέναντι στο μίσος και τον διαχωρισμό, αντιτάσσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη με όλα τα ανθρώπινα πλάσματα που παλεύουν για μία καλύτερη ζωή.
Οι δικές τους ανάγκες μας θέλουν χωρισμένους.
Οι δικές μας ανάγκες και τα όνειρα μας, μας κρατούν ενωμένους.

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Αντιφασίστες – στριες Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα