Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

1ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 17-18/9, Φλοίσβος


Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει καταφέρει για ακόμα μια φορά να κρύψει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο όσον αφορά τον αυξημένο αριθμό οικονομικών και πολιτικών μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Βλέποντας κοντόφθαλμα το όλο ζήτημα, επιρρίπτει τις ευθύνες για μείζονα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (όπως ανεργία, εγκληματικότητα, ..) στους μετανάστες και αφήνει τους πραγματικούς υπαίτιους να συνεχίζουν ανενόχλητοι τις κερδοσκοπικές τους τακτικές.

Ελάχιστος κόσμος γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα ουδέποτε αποσκοπούσε να παραμείνει εδώ. Οι άνθρωποι αυτοί, εξαναγκασμένοι από την πείνα, την φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους που τους επέφεραν οι εκάστοτε ιμπεριαλιστικές και εξουσιαστικές δυνάμεις , στριμώχνουν τα όνειρα για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, κυρίως του Βορρά όπου ελπίζουν να βρουν δουλειά για να συντηρήσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους πίσω στις πατρίδες τους. Με την Συνθήκη του Δουβλίνου, όμως, μη έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, είναι καθηλωμένοι στην Ελλάδα καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδεύουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί (π.χ. Ιταλία) τους επιστρέφουν στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα απ’ όπου προήλθαν (Ελλάδα), η οποία δεν μπορεί να τους γυρίσει πίσω στην Τουρκία αφού δεν ανήκει στην Ε.Ε. Έτσι, όλο αυτό το παιχνιδάκι της γραφειοκρατίας των καπιταλιστών (που δείχνει για ακόμα μια φορά ότι τα κέρδη είναι πάνω απ’ τους ανθρώπους καθώς οι καπιταλιστικές δομές επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών αλλά όχι ανθρώπων!!!!), αναγκάζει τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν αντιμέτωποι με την αφιλόξενη και ξενοφοβική ελληνική κοινωνία.

Αυτόν τον αυξημένο αριθμό μεταναστών εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά, η οποία φαίνεται να ακμάζει κυρίως σε περιοχές με εντονότερο μεταναστευτικό πρόβλημα (Έβρος, Πάτρα, Ηγουμενίτσα , Αθήνα αλλά και στην Κόρινθο). Απειλές για την ζωή, ξυλοδαρμοί και δολοφονικές επιθέσεις από φασίστες , πολλές φορές και με την σύμπραξη ντόπιων κατοίκων) έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο της ζωής των μεταναστών με αποκορύφωμα τις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Μάιο, φυσικά υπό το βλέμμα της αστυνομίας.

Σ’ όλο αυτό το κύμα μισαλλοδοξίας και απανθρωπιάς είμαστε ξεκάθαρα αντιμέτωποι και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που διαμένουν στην Κορινθία και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας και του πλανήτη. Οι φασιστικές δράσεις εναντίον των συνανθρώπων μας δεν θα γίνουν ανεκτές και θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε κίνηση που επιχειρούν ενάντια στην ανθρώπινη ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους συντρόφους/ισσες στο 1ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Κορίνθου στις 17-18/9 

"Να πολεμήσουμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους"



Α.Π.Κ
(Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία Κορίνθου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα