Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο από τη συγκέντρωση για τον Παναγιώτη Αβδίκο




Το κλίμα έξω από τον Κορυδαλλό, όταν φτάσαμε εκεί, θύμιζε εμπόλεμη ζώνη: παντού ασφαλίτες, βαθμοφόροι, κλούβα με Ματατζήδες, ΔΙΑΣ να περιφέρονται παντού, μπλόκα σε όλα τα στενά.

Εν τω μεταξύ, γύρω στα 5 άτομα κινδυνεύσαμε άμεσα να συλληφθούμε, όταν ένας Ματατζής έκρινε προκλητικό το κοίταγμα ενός συντρόφου... Καταφέραμε, όμως, δυναμικά να φτάσουμε μέχρι το νοσοκομείο του Κορυδαλλού και να δώσουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παναγιώτη για λευτεριά.

Η ανταπόκριση μέσα από την φυλακή ήταν άμεση και δυναμική. Καταφέραμε να μας μιλήσει και ο Παναγιώτης, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δικαιωθεί.

Στη συνέχεια πήγαμε και στις γυναικείες φυλακές σε συμπαράσταση στη Στέλλα Αντωνίου.

Τώρα, όσον αφορά την κατάσταση υγείας του Παναγιώτη, τα πράγματα δυσκολεύουν μέρα με την μέρα... Απ΄ό,τι μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, τον κάλεσε η εισαγγελέας φυλακών και του είπε ότι θα του βάλουν με το ''ζόρι'' ορό για να τελειώνουν μαζί του. Ο Παναγιώτης της απάντησε, ότι στα χέρια τους θα πέσει μόνο αν βρεθεί σε κώμα και ότι σκέφτεται να κόψει και το νερό. Άλλωστε μια μέρα πριν την διαμαρτυρία, σκόπευαν να τον γυρίσουν σε κελί, αφού εντέχνως είχαν διαδόσει ότι ο Παναγιώτης σταμάτησε την απεργία πείνας. Η αντίδραση, μετά από ενημέρωση που μας έκανε ο Παναγιώτης ήταν άμεση: μιλήσαμε με την διευθύντρια του νοσοκομείου και την εγκαλέσαμε ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι ο κρατούμενος, η ευθύνη θα είναι και δικιά της. Αυτή προσπάθησε να τα ρίξει στον γιατρό (άλλωστε πρόκειται για ες-ες) το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν ότι η μεταφορά σε κελί αποφεύχθηκε.

Εν ολίγοις, η υγεία του Παναγιώτη έχει ήδη υποστεί ανήκεστες βλάβες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει σε κώμα, αφού και τα επίπεδα σακχάρου είναι πολύ χαμηλά, αλλά και το γεγονός ότι κάνει κατακράτηση υγρών (και εξ αιτίας αυτού δεν μπορεί να περπατήσει) δείχνουν το επικίνδυνο της κατάστασης.

Εντός ολίγων ημερών θα υπάρξει βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση αυτή στο Κορυδαλλό.
Ο αγώνας που δίνει ο Παναγιώτης Αβδίκος για την ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας θέλει όλους/ες συμπαραστάτες. Δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή, από την αλληλεγγύη μας θα πάρει την δύναμη να παλέψει μέχρι την τελική νίκη.

Κανένας μόνος του μέσα στα κελιά.

Η θέληση μας για αποτελεσματική αλληλεγγύη στην υπεράσπιση του Ανθρώπου, δεν οπισθοχωρεί μπρος σε κανέναν, δεν διαπραγματεύεται, δεν κάμπτεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα