Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τρεις αφίσες κι ένα τραγούδι από το Ferguson

μεταφέρει η filistina  από το antifa live


Η συγκεκριμένη, με ένα ρητό του Malcolm X, θυμίζει πως "Αν δεν προσέξεις, οι εφημερίδες θα σε κάνουν να βρεθείς μ' αυτούς που μισούν τους καταπιεσμένους και αγαπούν τους καταπιεστές".

Τυπώθηκε προς πώληση για να ενισχυθεί οικονομικά η νομική υποστήριξη των συλληφθέντων του Φέργκιουσον, που πλέον είναι εκατοντάδες.

"Η ΜΟΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ"

"Η Ειρήνη είναι αυτό που συμβαίνει αφότου κάποιοι έχουν "εξημερωθεί", με την βία. Η Δικαιοσύνη είναι αυτό που χρειάζεται για να ξεγελαστούμε, αποδεχόμενοι την Ειρήνη τους με όρους όπως αναφορές που πάνε κατευθείαν στα σκουπίδια, μηνύσεις που ποτέ δεν παράγουν τίποτα περισσότερο από χαϊδευτικά χαστουκάκια στον καρπό των ένστολων δολοφόνων, καμπάνιες που μπορεί να βοηθήσουν την καριέρα ενός "ευαίσθητου" πολιτικού, αλλά ποτέ δεν θα βάλουν τέλος στις δολοφονίες άοπλων μαύρων νέων. Η ειρήνη τους είναι ένα ψέμα. Γάμα την αστυνομία, στο Φέργκιουσον και παντού".

Αυτή, όπως και η επόμενη -με την φωτογραφία να κλείνει το μάτι και στο ότι τα καπιταλιστικά κράτη παγκοσμίως δεν βρίσκονται και στην πιο πειστική ιστορικά στιγμή να μιλάνε για καμία επιδίωξη ειρήνης-, την πέφτει σε διάφορες προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες μέρες να διασπαστεί το πλήθος των διαδηλωτών σε "νομίμως-ειρηνικά-διαμαρτυρώμενους" και την "βίαιη μειοψηφία".


"Ο τρόπος με τον οποίο ο καταπιεστής προσπαθεί να σταματήσει τον καταπιεσμένο απ' το να διεκδικήσει βίαια την απελευθέρωση του, είναι να εγείρει ζητήματα ηθικής σε σχέση με την βία. Θέλω να τονίσω εδώ έντονα ότι η βία σε καμία κοινωνία δεν είναι "ηθική". Δεν είναι σωστή ούτε λάθος. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος έχει την εξουσία να νομιμοποιεί την δική του βία."  ...από λόγο του Stokely Carmichael, ηγετικής φυσιογνωμίας των Μαύρων Πανθήρων.


  • O Jasiri X είναι MC και ακτιβιστής απ' το Pittsburg.
  • 212 είναι το σημείο βρασμού στην κλίμακα Φαρενάιτ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα