Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs005.snc1/4419_1102742621451_1613299167_256878_3108517_n.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

Ακόμα μια προσπάθεια εξόντωσης αποκαλύπτεται στην Ξάνθη αποδεικνύοντας την αυξανόμενη αστυνομοκρατία και όξυνση της καταστολής.

Ο Ν. Κουνταρδάς συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την επίθεση ενάντια στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο. Αφού προφυλακίστηκε για 17 μήνες περίπου ο Χ. Πολυζωγόπουλος απέσυρε τη μήνυση. Μετά από καιρό συνελήφθη για ανάρτηση πανό σε γήπεδο ενάντια στον αθλητικό “νόμο Ορφανού” και αποφυλακίστηκε χωρίς να καταδικαστεί και πάλι.

Η κρατική εξουσία θεώρησε ότι βρήκε έναν εύκολο στόχο να ταλαιπωρεί και να ενοχλεί κάθε τόσο. Ξεθάβεται μια ξεχασμένη υπόθεση εμπρησμού τράπεζας, πριν δύο χρόνια στην Ξάνθη, και συλλαμβάνεται πάλι αλλά αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης κάθε 1 και 15 του μήνα). Το Σάββατο 16/5 ο Ν. Κουνταρδάς πήγε στο Α.Τ. Ξάνθης να δώσει το ‘παρών’. Εκεί συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι “παραβίασε τους περιοριστικούς όρους”. Με διαδικασία εξπρές πέρασε από τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κομοτηνής.

Αμέσως ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας. Μεταφέρεται στις φυλακές Άμφισσας και από εκεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Από εκεί, στάλθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση. Η εξόφθαλμη αυτή προσπάθεια στοχοποίησης και φυσικής εξόντωσης του Ν. Κουνταρδά (ο οποίος πλέον ανήκει στους ‘συνήθεις υπόπτους’ και ‘μπαινοβγαίνει’ στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη) αποδεικνύει την αστυνομική αυθαιρεσία και τον στιγματισμό κάθε ανθρώπου που έχει φυλακιστεί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

***********************************************

Να αποφυλακιστεί τώρα ο Νίκος Κουνταρδάς

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ενώνει τη φωνή του με όσους και όσες ζητάνε την άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Νίκου Κουνταρδά.

Ο Κουνταρδάς προφυλακίστηκε άδικα και αυθαίρετα για δήθεν παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Στην πραγματικότητα, οι περιοριστικοί όροι ουδέποτε παραβιάστηκαν, αφού είχε προσέλθει κανονικά στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης, όπως άλλωστε βεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες. Στηριζόμενοι σε αστυνομικό γραφειοκρατικό σφάλμα, λόγω απουσίας του φακέλου του ο Κουνταρδάς δεν μπόρεσε να υπογράψει, ορισμένοι φωστήρες της Τάξης και της Ασφάλειας επέλεξαν να οργανώσουν μια χυδαία συμπαιγνία. Ταυτόχρονα, άλλοι αντιεξουσιαστές της Ξάνθης συλλαμβάνονται και προπηλακίζονται.

Από τις 16 Μάη ο Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην περάσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να αποφυλακιστεί αμέσως. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πρέπει να δράσει πριν επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη κλονισμένη υγεία του Κουνταρδά.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση θα επιμείνουμε ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα